Wat is uw woning in Apeldoorn waard?

Rond uw eigen woning of de woning die u op het oog heeft, spelen altijd wel zaken die te maken hebben met de waarde ervan. Vaak is er verwarring over de definitie 'taxatie'. Graag zetten wij die voor u op een rij. Uiteraard kunnen wij u bij elke soort taxatie snel, solide en secuur helpen, dit mag duidelijk zijn.

Gratis waardebepaling: reële richtlijn voor de vraagprijs
Deze waardebepaling heeft geen officiële status, maar geeft klip en klaar de waarde weer waarvan wij denken dat u ermee de markt op kunt. Kortom, een reële richtlijn voor de vraagprijs of marktwaarde. Die gratis waardebepaling doen wij voor u met plezier en professioneel. Voor u een solide getal waarmee u een behoorlijk gefundeerde rekensom kunt maken. Bijvoorbeeld als u uw woning wilt verkopen. Bent u benieuwd? Ga naar contact en vraag ons om een gratis waardebepaling. We zitten al voor u op de fiets!

Gevalideerde taxatie: officieel én erkend
Een gevalideerde taxatie is een officiële taxatie die landelijk wordt geaccepteerd door alle financiële instellingen zoals banken, rechtbanken en de Belastingdienst. Wij mogen en kunnen die gevalideerde taxaties doen omdat we lid zijn van de NVM en dus ook de benodigde certificaten hebben. Eveneens zijn wij erkend door NWWI, VastgoedCert en Taxateurs Unie.  Heeft uw hypotheekaanvraag betrekking op het verkrijgen van een Nationale Hypotheek Garantie (NHG)? Dan is een gevalideerde taxatie verplicht.

Waardeverklaring: een voordeliger tussenvorm
Soms nemen hypotheekverstrekkers genoegen met een zogeheten waardeverklaring, opgemaakt door een makelaar/taxateur van Mennink Makelaars. Zo’n waardeverklaring, met daarin onder andere de marktwaarde van de woning, is minder gedetailleerd dan een compleet taxatierapport. 

Aantrekkelijke tarieven
Wij rekenen voor een gevalideerd rapport een scherp tarief ongeacht of het een taxatie is via NWWI of Taxateurs Unie. Informeer gerust eens. Een niet gevalideerd taxatierapport, of een ondertekende waarde-verklaring kost € 200,- inclusief BTW. De kosten zijn aftrekbaar van de belasting als deze verband houden met de financiering van uw eigen woning (uw hoofdverblijf). Het loont dus om bij uw hypotheekverstrekker na te vragen of een waardeverklaring op papier voldoende is. En uiteraard komen wij graag vrijblijvend bij u langs voor een gratis waardebepaling! Wij kunnen u eveneens een  onafhankelijke hypotheekadviseur adviseren, als u dat wenst.

 

Uitgelicht

Social

Recent bekeken